Top 11 Beste Surfhengels van 2024: Vind Jouw Perfecte Match!

Het selecteren van de beste surfhengels is van groot belang voor jouw viservaring aan de kust. Surfhengels, zijn speciaal ontworpen voor het vissen vanaf het strand, bieden niet alleen een verbeterde kans op een succesvolle vangst, maar verhogen ook het comfort en plezier tijdens het vissen.

In deze gids heb ik de 11 beste surfhengels zorgvuldig beoordeeld en gerangschikt, inclusief mijn persoonlijke top 5 keuzes. Dit maakt het eenvoudiger voor jou om de surfhengel te vinden die het beste bij jouw visstijl en -voorkeuren past.

Beste keuze

Penn Prevail

De vishengel Penn Prevail Surf Spinning Rod

Biedt een perfecte mix van kracht, gevoeligheid en duurzaamheid.

Goedkoopst

Okuma Longitude

De vishengel Ugly Stik GX2 Surf Spinning Rod

Voor mensen die op zoek zijn naar kwaliteit tegen een betaalbare prijs.

Gevoeligheid

St. Croix Mojo

De vishengel St. Croix Mojo Surf Spinning Rod

Combineert geavanceerde technologie met een verfijnd design.

Lange Worpen

Shimano Tiralejo

De vishengel Shimano Tiralejo Surf Spinning vishengel

Biedt innovatieve technologie en superieure prestaties.

Veelzijdigheid

Tica UGSA

De vishengel Tica UGSA Series Surf Spinning Fishing Rod

Biedt een uitstekende combinatie van prestatie en duurzaamheid.

Wij worden ondersteund door onze lezers. Wanneer u via links op onze site koopt, kunnen wij een affiliate commissie verdienen.

Surfhengels zijn cruciaal voor het ervaren van de opwinding en uitdaging van surfvissen, en spelen een belangrijke rol in het vergroten van je kansen op een succesvolle vangst.

Met hun specifieke ontwerp en geavanceerde functies zijn surfhengels afgestemd op de unieke eisen van het vissen vanaf het strand.

Surfhengels beschikken over kenmerken zoals:

 • Langere lengtes
 • Stevige constructies
 • Gevoeligheid

Surfhengels zijn ook vaak uitgerust met speciale grips en geleideogen die bestand zijn tegen de ruige omstandigheden aan zee.

Ondanks het brede aanbod aan surfhengels, vinden zowel beginners als ervaren vissers het soms moeilijk om de perfecte hengel te kiezen.

Het selecteren van een surfhengel die een goede balans biedt tussen:

 • Kracht
 • Flexibiliteit
 • Werpvermogen

is essentieel, maar kan uitdagend zijn.

Deze lijst heeft tot doel deze uitdaging te vergemakkelijken. Hierin heb ik 11 surfhengels beoordeeld en gerangschikt, inclusief mijn top 5 aanbevelingen. Deze lijst is samengesteld op basis van essentiële criteria zoals werpvermogen, duurzaamheid, gebruiksgemak, compatibiliteit met visaccessoires, en prijs-kwaliteitverhouding.

Met deze lijst kunt u een weloverwogen keuze maken voor een surfhengel die past bij uw visstijl en -doelen.

Wat is de beste surfhengel?

Hier zijn mijn topkeuzes voor de beste surfhengels van dit jaar.

De vishengel Penn Prevail Surf Spinning Rod 1/11 surfhengels

Deze reeks hengels van Penn, een merk dat bekend staat om zijn kwaliteitsvisuitrusting, biedt een perfecte mix van kracht, gevoeligheid en duurzaamheid.

De Penn Prevail serie maakt gebruik van geavanceerde materialen en technologieën. Deze hengels zijn gefabriceerd met een combinatie van hoogwaardige grafiet en glasvezel. Dit maakt ze ideaal voor lange visdagen, waarbij duurzaamheid en comfort belangrijk zijn.

Een van de meest opvallende kenmerken van de Penn Prevail Surf Spinning Rod is het responsieve ontwerp.

De hengel biedt een uitstekende balans tussen gevoeligheid en kracht.

De hengel is ook uitgerust met hoogwaardige geleideogen, die speciaal zijn ontworpen voor het gebruik met gevlochten lijnen. Deze geleideogen zijn bestand tegen de slijtage die vaak voorkomt bij het vissen in zoutwateromgevingen.

Dit verhoogt de betrouwbaarheid en levensduur van de hengel.

Een ander belangrijk aspect van de Penn Prevail is de ergonomisch ontworpen handgreep. Deze handgreep biedt comfort en grip, zelfs in natte omstandigheden, wat essentieel is bij het vissen vanaf de kust.

Het zorgt ervoor dat vissers hun hengel stevig en comfortabel kunnen vasthouden, wat bijdraagt aan een effectievere en plezierigere viservaring.

Belangrijke kenmerken:

 • Volledig grafiet- en glasvezelconstructie: Biedt een uitstekende balans tussen kracht en gevoeligheid, essentieel voor zowel zoet- als zoutwatervissen met de Penn Prevail Surf Spinning Rods.
 • Gevoelige tip met stevige ruggegraat: Zorgt voor nauwkeurige beetdetectie en voldoende kracht om grote vissen te bevechten, zelfs onder zware belasting.
 • DPS style reelhouders en hoogwaardige geleideogen: Garanderen een soepele werking en een lange levensduur van de hengel, met een uitstekende lijnbegeleiding.
 • Rubberen krimpfolie handgreep: Biedt een comfortabele en stevige grip, zelfs in natte omstandigheden, en verhoogt de duurzaamheid.
 • Twee-delige constructie: Maakt transport en opslag eenvoudig, zonder in te boeten aan prestaties.
 • Lange gietgrepen: Ontworpen voor het maximaliseren van worpafstanden, essentieel voor surfvissen.

Voor wie is het geschikt?

 1. Beginnende en gevorderde surfcasters
 2. Vissers die op zoek zijn naar een zeer betaalbare hengel
 3. De vissers die een lichtgewicht en krachtige hengel willen
 4. Vissers die een hengel willen die geschikt is voor verschillende soorten vissen

Prijs

191.24

De vishengel St. Croix Mojo Surf Spinning Rod 2/11 surfhengels

Deze serie hengels van St. Croix, een merk dat bekend staat om zijn premium visgerei, combineert geavanceerde technologie met een verfijnd design om de ultieme viservaring te bieden.

Een belangrijk kenmerk van de St. Croix Mojo Surf Spinning Rod is het gebruik van hoogwaardige materialen. De hengels zijn vervaardigd met geavanceerde SCII grafiet, bekend om zijn uitzonderlijke sterkte en duurzaamheid.

Dit materiaal zorgt ervoor dat de hengel lichtgewicht blijft, terwijl het toch de vereiste kracht en gevoeligheid biedt die nodig zijn voor het vissen in de branding.

Deze hengels zijn uitgerust met speciaal ontworpen, hoogwaardige geleideogen die compatibel zijn met zowel mono- als gevlochten lijnen. Deze geleideogen minimaliseren de wrijving, wat leidt tot betere werpeigenschappen en een langere levensduur van de lijn.

Een ander onderscheidend kenmerk van de Mojo Surf serie is de unieke taper van de hengel, die zorgt voor een snelle actie.

Dit betekent dat de hengel snel reageert en een uitstekende krachtoverdracht biedt.

De ergonomische handgreep van de Mojo Surf hengels is ontworpen voor comfort en controle.

Deze handgrepen zijn vaak gemaakt van hoogwaardig kurk of andere comfortabele materialen. Dit maakt het vissen comfortabeler en minder vermoeiend, vooral tijdens lange sessies aan het strand.

Belangrijke kenmerken:

 • Hoogwaardige SCII grafietconstructie: Biedt een optimale balans tussen kracht en gevoeligheid, essentieel voor zowel zoet- als zoutwatervissen met de St. Croix Mojo Surf Spinning Rods.
 • Gespecialiseerde surf blank technologie: Verzekert een sterke ruggegraat voor krachtige worpen en het bevechten van grote vissen, gecombineerd met een gevoelige top voor subtiele beetdetectie.
 • Off-set ferrules op tweedelige modellen: Zorgt voor een eendelige stokgevoel en biedt gemak bij transport en opslag, zonder in te boeten aan prestaties.
 • Aangepaste X-grip handgrepen: Bieden een comfortabele, stevige grip in alle weersomstandigheden, wat essentieel is voor het lange uren surfvissen.
 • Gesealde Fuji® geleideogen: Geschikt voor zowel mono- als gevlochten lijnen, bieden ze soepele lijnbegeleiding en dragen bij aan de duurzaamheid van de hengel.
 • Fuji® DPS reelhouder: Zorgt voor een veilige en betrouwbare bevestiging van de molen.

Voor wie is het geschikt?

 1. Beginnende en gevorderde surfcasters
 2. Vissers die een gevoelige en krachtige hengel willen
 3. Vissers die een duurzame hengel willen

Prijs

160,00-300,00

De vishengel Daiwa Saltist Surf Spinning Rod 3/11 surfhengels

Deze serie van Daiwa, een merk dat gerespecteerd wordt om zijn kwalitatieve visgerei, vertegenwoordigt een perfecte balans tussen kracht, gevoeligheid en duurzaamheid, essentieel voor de zeevisserij.

Een van de voornaamste kenmerken van de Daiwa Saltist Surf hengels is het gebruik van hoogwaardige materialen. Deze hengels zijn vervaardigd met HVF (High Volume Fiber) grafiet, een technologie die zorgt voor een lichtgewicht, maar uiterst sterke constructie.

Dit maakt de hengel niet alleen krachtig genoeg om grote vissen te bevechten.

De Saltist Surf hengels zijn uitgerust met Daiwa’s exclusieve X45 Bias Graphite vezelconstructie. Deze innovatieve constructie helpt torsie en vervorming te verminderen, wat resulteert in een sterkere, meer responsieve hengel.

Een ander belangrijk aspect van deze hengelserie is de toevoeging van de Fuji® geleideogen. Deze ogen zijn speciaal ontworpen voor het gebruik met gevlochten lijnen en helpen de weerstand te verminderen.

De robuustheid van deze geleideogen draagt ook bij aan de duurzaamheid van de hengel in de ruige zeeomstandigheden.

De ergonomisch ontworpen handgreep van de Daiwa Saltist Surf Spinning Rod verhoogt het comfort en de controle tijdens het vissen. Deze handgrepen zijn vaak gemaakt van hoogwaardige materialen zoals kurk of EVA-schuim.

Belangrijke kenmerken:

 • Hoogwaardige HVF (high volume fiber) grafietconstructie: Biedt een uitstekende sterkte en gevoeligheid, cruciaal voor zowel zoet- als zoutwatervissen met de Daiwa Saltist Surf Spinning Rods.
 • X45 bias graphite vezelconstructie: Vermindert hengelverdraaiing en zorgt voor grotere kracht en gevoeligheid.
 • V-Joint technologie bij de verbinding van de delen: Zorgt voor een soepele overgang van kracht en gevoeligheid over de gehele lengte van de hengel.
 • Fuji® alconite geleideogen: Geschikt voor zowel mono- als gevlochten lijnen.
 • Fuji® DPS reelhouder: Verzekert een veilige en comfortabele bevestiging van de molen.
 • Slanke, maar krachtige blank: Ontworpen voor maximale werpafstanden zonder in te boeten aan kracht, perfect voor surfvissen.

Voor wie is het geschikt?

 1. Ervaren surfcasters die op zoek zijn naar de best mogelijke prestaties
 2. Vissers die een duurzame en betrouwbare hengel willen die grote vissen aankan
 3. Vissers die serieus zijn over het vangen van vis

Prijs

170,00-295,00

De vishengel Okuma Longitude Surf Graphite Rods 4/11 surfhengels

Deze serie hengels van Okuma, een merk bekend om zijn betrouwbare visuitrusting, is perfect voor vissers die op zoek zijn naar kwaliteit tegen een betaalbare prijs.

Een van de kenmerkende eigenschappen van de Okuma Longitude Surf hengels is het gebruik van hoogwaardig grafiet in de constructie.

Dit materiaal zorgt niet alleen voor de benodigde sterkte om grote vissen te bevechten, maar maakt de hengel ook verrassend licht en gevoelig.

Deze gevoeligheid is cruciaal voor het detecteren van subtiele aanbeten, een veelvoorkomend aspect bij het surfvissen.

De hengels zijn uitgerust met duurzame, dubbele voetgeleideogen.

Deze geleideogen dragen bij aan soepele worpen en verminderen de kans op lijnbreuk.

Een ander belangrijk aspect van de Okuma Longitude Surf Graphite Rods is het comfortabele handvatontwerp.

Vaak gemaakt van kurk of EVA-schuim, bieden deze handvatten een stevige grip, zelfs in natte omstandigheden.

Dit verhoogt het comfort en de controle tijdens lange visdagen.

De hengels zijn beschikbaar in verschillende lengtes en acties, waardoor er voor elke surfvisser een geschikte optie is.

Belangrijke Kenmerken:

 • Robuuste grafietcomposiet constructie: De Okuma Longitude Surf Graphite Rods bieden een sterke en duurzame structuu.
 • Gevoelige tips met krachtige actie: Deze hengels hebben een unieke balans tussen gevoeligheid voor het detecteren van subtiele aanbeten en voldoende kracht voor het bevechten van grote vissen.
 • Dubbele voetgeleideogen: Verzekeren een soepele lijngeleiding en verhogen de algehele duurzaamheid van de hengel.
 • Comfortabele EVA handgrepen: Bieden een stevige, comfortabele grip, zelfs in natte omstandigheden.
 • Aluminium oxyde geleideogen: Zorgen voor minder wrijving en een langere levensduur van zowel de lijn als de hengel.
 • Roestvrijstalen kap op de hengelbasis: Verhoogt de duurzaamheid en zorgt voor extra stevigheid waar het nodig is.

Voor wie is het geschikt?

 1. Beginnende en gevorderde surfcasters
 2. Vissers die op zoek zijn naar een betaalbare en duurzame hengel
 3. Vissers die een hengel willen die gevoelig genoeg is om aanbeten te detecteren in ruwe surfcondities

Prijs

81.82

De vishengel Shimano Tiralejo Surf Spinning Rod 5/11 surfhengels

Deze serie, ontwikkeld door Shimano, een toonaangevend merk in de visserij-industrie, staat bekend om zijn innovatieve technologie en superieure prestaties.

Een van de opvallende kenmerken van de Shimano Tiralejo Surf Spinning Rods is het gebruik van Shimano’s unieke Hi-Power X constructie.

Deze technologie zorgt voor een grotere stijfheid en minder torsie in de hengel, wat resulteert in een verbeterde werpkracht en nauwkeurigheid.

Dit is essentieel voor surfvissers die hun aas of kunstaas ver en nauwkeurig willen uitwerpen.

De hengels zijn uitgerust met Fuji K-geleideogen, die ontworpen zijn om knopen in de lijn te voorkomen.

Deze ogen zijn bijzonder effectief bij het gebruik van gevlochten lijnen en dragen bij aan de algehele duurzaamheid en prestaties van de hengel.

De Tiralejo serie biedt ook een uniek handvatontwerp dat speciaal is aangepast voor het surfvissen.

Deze handvatten zijn ontworpen voor een comfortabele grip en controle tijdens het werpen en binnenhalen, zelfs onder natte en zoute omstandigheden, wat typisch is voor surfvissen.

Een ander belangrijk aspect van deze hengelserie is de balans.

Shimano heeft aandacht besteed aan het evenwichtig ontwerpen van de hengel, wat resulteert in minder vermoeidheid voor de visser en een verbeterde werpefficiëntie.

De Shimano Tiralejo Surf Spinning Rods zijn beschikbaar in verschillende lengtes en acties.

Belangrijke kenmerken:

 • Geavanceerde Hi-power X constructie: De Shimano Tiralejo Surf Spinning Rod maakt gebruik van Shimano’s innovatieve Hi-Power X constructietechnologie.
 • C4S blank technologie: Biedt een ongeëvenaarde kracht en gevoeligheid, wat belangrijk is voor het detecteren van subtiele aanbeten.
 • Fuji K-frame geleideogen: Deze hoogwaardige ogen zijn ontworpen om lijnknopen te minimaliseren, vooral bij het gebruik van gevlochten lijnen.
 • Custom long cast spool design: Speciaal ontworpen voor surfcasting, helpt dit ontwerp om grotere werpafstanden te bereiken, cruciaal voor surfvissen.
 • Ergonomisch handvat ontwerp: Het comfortabele en duurzame handvatontwerp zorgt voor een stevige grip en verhoogt het gebruiksgemak tijdens lange vissessies aan het strand.
 • Fuji DPS reelhouder: Biedt een veilige en stevige bevestiging voor de molen, wat essentieel is voor effectieve krachtoverdracht tijdens het werpen en drillen.

Voor wie is het geschikt?

 1. Beginnende en gevorderde surfcasters
 2. Vissers die op zoek zijn naar een gevoelige en krachtige hengel
 3. Vissers die een duurzame hengel willen

Prijs

544.62

De vishengel Tsunami Airwave Elite Surf Spinning Rod 6/11 surfhengels

Deze serie van Tsunami, bekend om zijn innovatieve visgerei, combineert geavanceerde materialen en technologieën om surfvissers een superieure ervaring te bieden.

Een sleutelfactor van de Tsunami Airwave Elite hengels is het gebruik van hoogwaardige HVF (High Volume Fiber) grafiet. Dit materiaal zorgt voor een lichtgewicht maar toch uiterst sterke hengel, die belangrijk is voor het werpen van grote afstanden.

De HVF grafietconstructie zorgt ook voor een uitstekende gevoeligheid, waardoor vissers zelfs de meest subtiele aanbeten kunnen voelen.

De hengels zijn uitgerust met Fuji geleideogen, die bekend staan om hun duurzaamheid en vermogen om wrijving te verminderen. Deze eigenschappen zijn cruciaal voor het gebruik van zowel mono- als gevlochten lijnen.

Een bijzonder kenmerk van de Tsunami Airwave Elite serie is het unieke handvatontwerp.

Deze handvatten zijn vaak ergonomisch gevormd en gemaakt van materialen zoals kurk of EVA-schuim.

Dit verhoogt de controle en vermindert vermoeidheid, wat bijdraagt aan een plezierigere viservaring.

Daarnaast biedt de Tsunami Airwave Elite Surf Spinning Rod een uitgebalanceerd gevoel.

De hengels zijn zorgvuldig ontworpen om een optimale balans te bieden, wat resulteert in betere werpeigenschappen en een comfortabeler gevoel in de hand.

Deze hengelserie is beschikbaar in diverse lengtes en acties, wat ze geschikt maakt voor een breed scala aan surfvistechnieken en doelsoorten.

 • Versterkte blank technologie: Deze technologie biedt extra kracht en duurzaamheid, belangrijk voor het bevechten van grote vissen en het hanteren van de krachten tijdens het surfvissen.
 • Fuji K-series geleideogen: Deze hoogwaardige ogen minimaliseren lijnknopen, vooral bij gebruik van gevlochten lijnen, en bevorderen soepele en lange worpen.
 • Uniek handvatontwerp voor comfort: De ergonomisch ontworpen handvatten bieden een comfortabele grip.
 • Lichtgewicht en gevoelige blank: Zorgt voor uitstekende gevoeligheid voor het detecteren van subtiele aanbeten.
 • Uitgebalanceerde blank actie: Zorgt voor een optimale combinatie van werpvermogen en gevoeligheid, waardoor de hengel veelzijdig inzetbaar is voor verschillende surfvistechnieken.

Voor wie is het geschikt?

 1. Ervaren surfcasters die op zoek zijn naar de best mogelijke prestaties
 2. Vissers die een duurzame en betrouwbare hengel willen die grote vissen aankan
 3. Vissers die een hengel willen die betaalbaar is voor de kwaliteit

Prijs

199,99-239,99

De vishengel Ugly Stik GX2 Surf Spinning Rod 7/11 surfhengels

Deze serie van Ugly Stik, een merk dat bekend staat om zijn duurzame en betaalbare visgerei, is een populaire keuze onder vissers die waarde hechten aan stevigheid en veelzijdigheid.

Kenmerkend voor de Ugly Stik GX2 Surf hengels is hun unieke constructie. Deze hengels combineren Ugly Stik’s kenmerkende glasvezel met grafiet, wat resulteert in een hengel die zowel sterk als gevoelig is.

Deze combinatie maakt de GX2 hengels ideaal voor het hanteren van de zware omstandigheden bij het surfvissen, terwijl ze toch licht genoeg zijn om subtiele aanbeten te detecteren.

Een ander belangrijk aspect van de Ugly Stik GX2 Surf Spinning Rod is het Ugly Tuff geleidesysteem. Deze roestvrijstalen geleideogen zijn ontworpen om de wrijving te verminderen en zijn duurzaam genoeg om zowel monofilament als gevlochten lijnen te weerstaan.

Dit verhoogt de levensduur van de hengel en zorgt voor soepele worpen.

De hengel is ook voorzien van het kenmerkende Ugly Stik Clear Tip-ontwerp. Dit is vooral nuttig bij het detecteren van lichte aanbeten, een cruciaal aspect bij het surfvissen.

De GX2 serie biedt een comfortabele handgreep, vaak gemaakt van duurzaam en comfortabel materiaal zoals EVA-schuim. Dit zorgt voor een goede grip, zelfs in natte omstandigheden, en maakt het vissen comfortabeler, vooral tijdens lange sessies.

De Ugly Stik GX2 Surf Spinning Rods zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en acties, waardoor ze geschikt zijn voor een breed scala aan surfvisstijlen en voorkeuren. Of je nu een beginnende visser bent of meer ervaren, er is een GX2 hengel die aan je behoeften voldoet.

Belangrijke kenmerken:

 • Robuuste grafiet en glasvezel constructie: De Ugly Stik GX2 Surf Spinning Rod combineert grafiet en glasvezel in een unieke constructie
 • Ugly Tuff geleideogen: Deze ééndelige roestvrijstalen geleideogen zijn ontworpen om de wrijving te verminderen en zijn zeer duurzaam
 • Clear tip ontwerp: Het kenmerkende Clear Tip-ontwerp van Ugly Stik biedt extra gevoeligheid aan de top van de hengel.
 • Lichtgewicht en gebalanceerde constructie: Ondanks zijn robuustheid, is de GX2 hengel verrassend lichtgewicht en goed gebalanceerd.
 • Duurzame EVA handgrepen: De handgrepen zijn gemaakt van EVA-materiaal, wat zorgt voor een comfortabele en stevige grip.
 • Veelzijdige hengelactie: De Ugly Stik GX2 Surf Spinning Rods bieden een veelzijdige actie, geschikt voor een verscheidenheid aan surfvistechnieken.

Voor wie is het geschikt?

 1. Beginnende en gevorderde surfcasters
 2. Vissers die op zoek zijn naar een betaalbare en duurzame hengel
 3. Vissers die gevoeligheid en lijncontrole belangrijk vinden

Prijs

180.31

De vishengel Fiblink Surf Spinning Fishing Rod 8/11 surfhengels

Deze serie van Fiblink, een merk dat zich richt op kwalitatieve en betaalbare visuitrusting, is een favoriet onder vissers die hoge prestaties verwachten zonder de bank te breken.

Een van de opvallende kenmerken van de Fiblink Surf Spinning Fishing Rod is de constructie met koolstofvezel. Deze materiaalkeuze zorgt voor een lichte, maar uiterst sterke hengel die in staat is om de grote belastingen van surfvissen te weerstaan.

De gevoeligheid van koolstofvezel is ook een groot voordeel, aangezien het helpt bij het detecteren van subtiele aanbeten, een cruciaal aspect bij het vissen in de branding.

De hengel is uitgerust met roestvrijstalen geleideogen, die speciaal ontworpen zijn voor zowel monofilament als gevlochten lijnen.

Deze geleideogen zijn corrosiebestendig en dragen bij aan het verminderen van wrijving tijdens het werpen, wat leidt tot langere en nauwkeurigere worpen.

Een ander belangrijk aspect van de Fiblink Surf Spinning Fishing Rod is het comfortabele handvat. Vaak gemaakt van duurzaam en comfortabel materiaal zoals EVA-schuim, biedt het handvat een stevige grip, zelfs onder natte omstandigheden. Dit verhoogt het gebruiksgemak en vermindert vermoeidheid tijdens lange vissessies.

Deze hengelserie is beschikbaar in verschillende lengtes en acties, waardoor ze geschikt zijn voor diverse surfvisstijlen en doelsoorten. Dit maakt de Fiblink Surf Spinning Fishing Rod een veelzijdige keuze voor zowel beginnende als ervaren surfvissers.

Belangrijke kenmerken:

 • Solide koolstofvezel constructie: De Fiblink Surf Spinning Fishing Rod is gebouwd met hoogwaardige koolstofvezel, wat zorgt voor een uitstekende sterkte en duurzaamheid, essentieel voor zowel zoet- als zoutwatervissen in de surf.
 • Gevoelige en krachtige actie: De unieke constructie van de hengel biedt een perfecte balans tussen gevoeligheid voor het detecteren van subtiele aanbeten en de kracht die nodig is om grote vissen te bevechten.
 • Roestvrijstalen geleideogen met keramische inzetstukken: Deze geleideogen zijn ontworpen om wrijving te verminderen, wat zorgt voor soepele en lange worpen, en zijn duurzaam genoeg om het gebruik van zowel mono- als gevlochten lijnen te weerstaan.
 • Comfortabele en duurzame handgrepen: De handgrepen van de Fiblink Surf Spinning Rod zijn gemaakt van EVA-schuim, wat zorgt voor een comfortabele grip en bestand is tegen de ruige omstandigheden van het surfvissen.
 • Uitzonderlijke werpeigenschappen: De hengel is ontworpen om maximale werpafstanden te bereiken, wat cruciaal is voor het succesvol vissen in de branding.
 • Robuuste en betrouwbare reelhouder: De reelhouder van de hengel is stevig en betrouwbaar, wat zorgt voor een stabiele bevestiging van de molen tijdens het werpen en vechten met de vis.

Voor wie is het geschikt?

 1. Beginnende en gevorderde surfcasters
 2. Vissers die op zoek zijn naar een betaalbare en duurzame hengel
 3. Vissers die een hengel willen die gevoelig genoeg is om aanbeten te detecteren in ruwe surfcondities

Prijs

198.88

De vishengel Shimano Beastmaster Surf 9/11 surfhengels

Afkomstig van Shimano, een gerenommeerd merk in de visserijwereld, staat deze hengel bekend om zijn kracht, duurzaamheid en uitzonderlijke werpeigenschappen.

Een opvallend kenmerk van de Shimano Beastmaster Surf is de geavanceerde constructie. Shimano heeft deze hengel uitgerust met een mix van hoogwaardig grafiet en composietmaterialen, wat resulteert in een sterke, maar toch lichtgewicht hengel.

Deze combinatie van materialen zorgt voor een optimale balans tussen gevoeligheid en kracht, essentieel voor het detecteren van subtiele aanbeten en het bevechten van grote vissen in de surf.

De Beastmaster Surf hengels zijn voorzien van Shimano’s eigen geleideogen, die ontworpen zijn om de wrijving te verminderen en een soepele lijnafgifte te garanderen. Dit is bijzonder belangrijk bij het surfvissen, waar lange en nauwkeurige worpen vaak het verschil maken.

Een ander belangrijk aspect van deze hengelserie is het ergonomische handvat. Vaak gemaakt van kwalitatief hoogwaardig kurk of EVA-schuim, bieden deze handvatten een comfortabele en stevige grip, zelfs onder natte omstandigheden. Dit helpt bij het verminderen van vermoeidheid tijdens lange visdagen.

De Shimano Beastmaster Surf is beschikbaar in verschillende lengtes en werpgewichten, waardoor hij geschikt is voor een breed scala aan surfvistechnieken en -omstandigheden. Van het werpen van licht aas tot het hanteren van zwaarder kunstaas en rigs, er is een Beastmaster-model dat aan de eisen van elke surfvisser voldoet.

Belangrijke kenmerken:

 • Geavanceerde Hi-power X en biofibre constructie: De Shimano Beastmaster Surf maakt gebruik van Shimano’s Hi-Power X en Biofibre technologieën, die samen een sterke en responsieve hengel creëren, perfect voor zowel zoet- als zoutwatervissen in de surf.
 • Verbeterde geleideogen: Uitgerust met hoogwaardige, duurzame geleideogen die de wrijving op de lijn verminderen, wat zorgt voor soepelere en langere worpen.
 • Ergonomisch ontworpen handvat: Het handvat is speciaal ontworpen voor comfort en grip, wat essentieel is tijdens lange vissessies in de surf.
 • Uitzonderlijke kracht en gevoeligheid: De combinatie van Hi-Power X en Biofibre materialen in de hengel zorgt voor zowel kracht om grote vissen te bevechten als gevoeligheid voor het detecteren van subtiele beten.
 • Duurzame en stevige reelhouder: Een kwalitatief hoogwaardige reelhouder zorgt voor een veilige bevestiging van de molen, wat essentieel is voor effectieve krachtoverdracht tijdens het werpen en drillen.
 • Veelzijdige inzetbaarheid: De Shimano Beastmaster Surf is beschikbaar in verschillende lengtes en acties, waardoor deze geschikt is voor een breed scala aan surfvistechnieken en vissersvoorkeuren.
 • Robuuste constructie: Ontworpen om de zware omstandigheden van het surfvissen te weerstaan, biedt deze hengel een langdurige duurzaamheid en betrouwbaarheid.

Voor wie is het geschikt?

 1. Beginnende surfcasters
 2. Gevorderde surfcasters
 3. Expert surfcasters
 4. Vissers die op zoek zijn naar een duurzame en gevoelige hengel
 5. Vissers die op zoek zijn naar een betaalbare hengel

Prijs

114,95

De vishengel Penn Battalion Surf Spinning Rod 10/11 surfhengels

Deze serie van Penn, een merk bekend om zijn kwalitatief hoogstaande visgerei, is populair onder vissers die op zoek zijn naar een combinatie van kracht, gevoeligheid en duurzaamheid in hun surfvishengel.

Een van de belangrijkste kenmerken van de Penn Battalion Surf Spinning Rod is de gebruikte materiaalconstructie. De hengel is vervaardigd met een mix van grafiet en glasvezel, wat zorgt voor een optimale balans tussen sterkte en flexibiliteit.

Deze combinatie maakt de hengel niet alleen robuust genoeg om grote vissen te bevechten, maar zorgt ook voor de nodige gevoeligheid om subtiele aanbeten te detecteren.

De Battalion Surf hengels zijn uitgerust met hoogwaardige Fuji® geleideogen, die bekend staan om hun duurzaamheid en vermogen om wrijving te verminderen. Deze eigenschappen zijn cruciaal voor het vissen met zowel mono- als gevlochten lijnen, en dragen bij aan soepelere, langere worpen.

Een ander opvallend aspect van deze hengelserie is het ergonomische handvatontwerp. Vaak gemaakt van hoogwaardig rubber of EVA-schuim, bieden deze handvatten een stevige en comfortabele grip, wat essentieel is voor lange visdagen en het werpen in de ruige omstandigheden van de surf.

De Penn Battalion Surf Spinning Rods zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en acties, waardoor ze geschikt zijn voor een breed scala aan surfvistechnieken en vissoorten.

Of je nu licht aas werpt of grotere vissen bevecht, er is een Battalion-model dat past bij jouw visstijl en -voorkeuren.

Belangrijke kenmerken:

 • Hoogwaardige grafietcomposiet constructie: De Penn Battalion Surf Spinning Rod is vervaardigd met een mix van grafiet en glasvezel, wat zorgt voor een optimale balans tussen kracht en flexibiliteit, essentieel voor zowel zoet- als zoutwatervissen in de surf.
 • Gevoelige tip met krachtige ruggegraat: Deze combinatie zorgt voor nauwkeurige beetdetectie en de nodige kracht om grote vissen te bevechten, zelfs onder zware belasting.
 • Fuji® alconite of K-guides geleideogen: Afhankelijk van het model, zijn deze hoogwaardige ogen ontworpen om wrijving te minimaliseren en zijn ze geschikt voor gebruik met zowel mono- als gevlochten lijnen, wat bijdraagt aan de duurzaamheid en prestaties van de hengel.
 • Rubberen krimpfolie handgrepen: Bieden een comfortabele en stevige grip, zelfs in natte omstandigheden, wat essentieel is voor lange visdagen in de surf.
 • Fuji® reelhouder: Zorgt voor een veilige en betrouwbare bevestiging van de molen, wat cruciaal is voor een efficiënte energieoverdracht tijdens het werpen en drillen.
 • Twee-delige constructie: Maakt het eenvoudig om de hengel te transporteren en op te slaan zonder aan prestaties in te boeten.

Voor wie is het geschikt?

 1. Ervaren surfcasters die het beste verlangen
 2. Vissers die op zoek zijn naar een krachtige en gevoelige hengel die de zwaarste omstandigheden aankan
 3. Vissers die op zoek zijn naar een hoogwaardige hengel die lang meegaat

Prijs

109.95-149.95

De vishengel Tica UGSA Series Surf Spinning Fishing Rod 11/11 surfhengels

Deze serie van Tica, een merk dat bekend staat om zijn kwalitatieve en innovatieve visgerei, biedt een uitstekende combinatie van prestatie en duurzaamheid voor zowel beginnende als ervaren surfvissers.

Een van de belangrijkste kenmerken van de Tica UGSA serie is het gebruik van hoogwaardige materialen in de constructie. Deze hengels zijn gemaakt met een speciale mix van grafiet en composietmaterialen, wat resulteert in een sterke en toch flexibele hengel.

Deze flexibiliteit is cruciaal voor het absorberen van de kracht van grote golven en sterke vissen, terwijl de sterkte zorgt voor betrouwbaarheid en duurzaamheid.

De UGSA hengels zijn voorzien van hoogwaardige geleideogen, ontworpen om de wrijving op de lijn te verminderen. Dit zorgt voor soepelere en langere worpen, wat een essentieel aspect is van het surfvissen. De geleideogen zijn ook robuust en corrosiebestendig, wat bijdraagt aan de levensduur van de hengel in zoute omgevingen.

Een ander opmerkelijk aspect van deze hengelserie is het ergonomische handvatontwerp. Vaak vervaardigd uit comfortabele materialen zoals kurk of EVA-schuim, biedt het handvat een stevige grip en verhoogt het comfort tijdens lange visdagen. Dit maakt het vissen minder vermoeiend en verhoogt de algehele viservaring.

De Tica UGSA Series Surf Spinning Fishing Rods zijn beschikbaar in verschillende lengtes en acties, wat ze geschikt maakt voor een diversiteit aan surfvisstijlen en -technieken.

Of je nu op zoek bent naar een hengel voor licht aas of voor het bevechten van grote vissen, er is een UGSA model dat aan je behoeften voldoet.

Belangrijke kenmerken:

 • Hoogwaardige constructie met gemengde materialen: De Tica UGSA Series Surf Spinning Fishing Rod maakt gebruik van een combinatie van grafiet en andere hoogwaardige materialen, wat zorgt voor een perfecte balans tussen kracht en gevoeligheid, essentieel voor zowel zoet- als zoutwatervissen.
 • Gevoelige tips met sterke ruggegraat: Deze eigenschap van de Tica UGSA hengels zorgt voor een uitstekende beetdetectie, terwijl ze tegelijkertijd genoeg kracht bieden om grote vissen te bevechten, zelfs onder zware omstandigheden.
 • Hoogwaardige geleideogen: Uitgerust met duurzame en soepele geleideogen, die de wrijving op de lijn minimaliseren en bijdragen aan langere en nauwkeurigere worpen.
 • Comfortabele en stevige handgrepen: De handgrepen van de Tica UGSA hengels zijn ontworpen voor comfort en grip, zelfs in natte omstandigheden, wat cruciaal is voor langdurige vissessies in de surf.
 • Non-slip handvat ontwerp: Biedt extra grip en comfort tijdens het werpen en binnenhalen, wat de viservaring verbetert.

Voor wie is het geschikt?

 1. Beginners en gevorderde surfcasters
 2. Vissers die een betaalbare en duurzame hengel zoeken
 3. Vissers die een hengel willen die gevoelig genoeg is om aanbeten te detecteren in ruige surfcondities

Prijs

188,49

Wat zoek je in een surfhengel?

Een persoon die aan het nadenken over wat voor soort welke die van de 11 beste surfhengels die gaat gebruiken

1. Lengte van de hengel

De lengte van een surfhengel speelt een cruciale rol in je viservaring, omdat het direct invloed heeft op hoe ver je kunt werpen en hoe je de lijn controleert in de branding. Typisch variëren surfhengels in lengte van 9 tot 15 voet. Een langere hengel zorgt ervoor dat je aas of kunstaas verder uit de kustlijn te werpen, wat essentieel is om de gebieden te bereiken waar vissen zich ophouden. Het biedt ook een betere lijncontrole bij het vissen in golven en sterke stromingen.

Echter, de keuze voor de lengte van je surfhengel hangt ook af van persoonlijke voorkeuren en de specifieke visomstandigheden. Het is belangrijk om een balans te vinden tussen werpafstand en hanteerbaarheid, zodat je comfortabel en effectief kunt vissen vanaf de kust.

2. Kracht en actie

De kracht en actie van een surfhengel zijn belangrijke factoren die een grote invloed hebben op je viservaring aan de kust. De ‘kracht’ van een hengel verwijst naar de hoeveelheid kracht die nodig is om de hengel te buigen. Dit wordt meestal gecategoriseerd als licht, medium of zwaar. Een zware hengel is ideaal voor het surfvissen, omdat het de kracht heeft om grotere vissen en zwaarder aas te hanteren. Het zorgt ook voor betere prestaties in de vaak ruwe omstandigheden van het surfvissen.

De ‘actie’ van een hengel daarentegen beschrijft waar de hengel buigt en hoe snel hij terugkeert naar zijn neutrale positie. Een hengel met een snelle actie buigt voornamelijk aan de top, terwijl een hengel met een langzame actie meer buigt over de gehele lengte. Voor surfvissen is een snelle of medium-snelle actie meestal de beste keuze. Dit type hengel biedt de gevoeligheid die nodig is om subtiele aanbeten te detecteren en de snelheid om effectief aan te slaan.

3. Materiaal

Het materiaal van een surfhengel is een cruciaal element dat de prestaties, duurzaamheid en het algehele gevoel van de hengel bepaalt. De meest gebruikte materialen voor surfhengels zijn grafiet, glasvezel of een combinatie van beide.

Grafiet is zeer gewaardeerd om zijn lichtheid en gevoeligheid. Het stelt vissers in staat om zelfs de kleinste aanbeten te voelen, wat essentieel is voor het surfvissen. Surfhengels die gemaakt zijn grafiet zijn ook stijver, wat zorgt voor een goede krachtoverbrenging tijdens het werpen en een snellere actie.

Glasvezel, aan de andere kant, staat bekend om zijn robuustheid en duurzaamheid. Hoewel ze zwaarder zijn dan grafiet, zijn glasvezelhengels uiterst veerkrachtig en kunnen ze beter omgaan met de zware belasting die vaak voorkomt bij het surfvissen. Ze zijn ook vaak goedkoper dan grafieten surfhengels, wat ze een aantrekkelijke optie maakt voor vissers met een beperkt budget.

4. Type handvat

Het type handvat van een surfhengel is cruciaal voor comfort en controle tijdens het vissen. De meest voorkomende materialen voor handvatten zijn kurk en EVA-schuim. Kurk biedt een natuurlijke en comfortabele grip, zelfs als het nat is. EVA-schuim daarentegen is lichter, zeer duurzaam en biedt uitstekende demping, wat handig is tijdens lange visdagen. Het kiezen van het juiste handvat hangt af van persoonlijke voorkeur en het type visserij.

5. Geleideogen

Geleideogen zijn een essentieel onderdeel van elke surfhengel en spelen een sleutelrol in zowel de werpprestaties als de levensduur van de hengel. Deze ogen, waardoor de vislijn loopt, moeten sterk en duurzaam zijn om de constante wrijving en spanning te weerstaan, vooral bij het surfvissen waarbij vaak met zwaar aas en onder zware omstandigheden wordt geworpen.

Kwalitatief hoogwaardige geleideogen zijn meestal gemaakt van roestvrij staal of keramiek, materialen die corrosiebestendig zijn en geschikt voor zowel monofilament als gevlochten lijnen. De grootte en het aantal geleideogen variëren per hengel, maar een goede regel is dat meer ogen leiden tot een betere gewichtsverdeling over de hengel.

6. Compatibiliteit met reels

Het is belangrijk dat de hengel en de reel goed op elkaar afgestemd zijn. Surfvisserij kan zowel met spinningreels als baitcastingreels uitgevoerd worden, afhankelijk van de persoonlijke voorkeur en vistechniek. Zorg ervoor dat de reelhouder van de hengel de reel stevig en comfortabel vasthoudt voor optimale werpprestaties en efficiëntie. Een goede balans tussen hengel en reel is belangrijk om vermoeidheid te verminderen en je viservaring te verbeteren.

7. Draagbaarheid

Een hengel die gemakkelijk te vervoeren is, kan een groot verschil maken in het gemak en de toegankelijkheid van je viservaring. Veel surfhengels zijn ontworpen om demonteerbaar te zijn, vaak in twee of meer delen. Bij het selecteren van een hengel is het dus aan te raden om na te gaan hoe eenvoudig deze te transporteren is, zonder in te leveren op de kwaliteit en prestaties van de hengel.

8. Prijs en kwaliteit

Hoewel duurdere surfhengels vaak gemaakt zijn van hoogwaardigere materialen en betere werpprestaties bieden, zijn er ook betaalbaardere opties die goede prestaties leveren. Het is aan te raden om te investeren in de beste hengel die je je kunt veroorloven, aangezien dit op lange termijn meer voldoening en minder vervangingen betekent. Echter, voor beginners of incidentele vissers kan een minder dure hengel ook voldoende zijn.

Tips en strategieën voor het gebruiken van surfhengels

1. Ken Je uitrusting

Voordat je begint, is het belangrijk om vertrouwd te raken met de verschillende aspecten van je surfhengel, zoals de lengte, actie, kracht en het type geleideogen. Dit begrip stelt je in staat om de hengel optimaal te gebruiken en aan te passen aan de omstandigheden waarmee je te maken krijgt aan de kust. Kennis over hoe je hengel reageert in verschillende situaties, zoals sterke stromingen of bij het vangen van grotere vissen, kan aanzienlijk bijdragen aan je succes. Door je uitrusting goed te kennen, kun je ook beter inschatten wanneer onderhoud aan je hengel nodig is.

2. Juiste werptechniek

Een effectieve werptechniek stelt je in staat om je aas of kunstaas verder en nauwkeuriger uit te werpen, waardoor je de kansen vergroot om de vis te bereiken. Het vereist een combinatie van timing, kracht en lichaamscoördinatie. Begin met een goede basispositie en zorg ervoor dat je een vloeiende beweging maakt tijdens het werpen, waarbij je de kracht van je hele lichaam gebruikt. Het is ook belangrijk om de hengel op het juiste moment los te laten voor maximale afstand en precisie. Regelmatige oefening is belangrijk om deze techniek te perfectioneren. Elk type surfhengel kan een iets andere werptechniek nodig hebben, dus neem de tijd om te experimenteren en te ontdekken wat het beste werkt voor jouw specifieke uitrusting.

3. Aas en kunstaas keuze

Verschillende soorten vissen reageren anders op verschillende soorten aas en kunstaas, en het kiezen van het juiste type kan aanzienlijk bijdragen aan je vangstkansen. Natuurlijk aas, zoals wormen, garnalen of kleine vissen, is vaak effectief omdat het de natuurlijke prooi van de vissen nabootst. Kunstmatige aassoorten, zoals pluggen, spinners of jigs, bieden daarentegen de mogelijkheid om een groter gebied te verkennen en trekken vis aan door hun beweging en kleur.

Het is aan te raden om verschillende soorten aas en kunstaas uit te proberen om te zien wat het beste werkt in jouw specifieke visgebied en omstandigheden. Experimenteer met verschillende maten, kleuren en acties om de voorkeuren van de vispopulatie te ontdekken. Het succesvol gebruiken van aas en kunstaas vereist niet alleen kennis, maar ook geduld en aanpassingsvermogen.

4. Leer de omstandigheden te lezen

De zee verandert voortdurend, en het kunnen interpreteren van deze veranderingen kan je helpen om succesvoller te vissen. Factoren zoals het getij, golfpatronen, windrichting en -sterkte, en zelfs het tijdstip van de dag spelen allemaal een rol in het gedrag van de vis.

Een ervaren surfvisser leert te kijken naar tekenen van visactiviteit, zoals vogels die duiken of vis die aan het oppervlak springt. Het begrijpen van hoe het getij invloed heeft op de vislocaties, zoals weten wanneer vissen dichter bij de kust komen tijdens hoogwater.

Het vermogen om de omstandigheden te lezen, komt met ervaring en tijd doorgebracht aan de waterkant. Door aandachtig te zijn en te leren van elke keer dat je vist, kun je patronen gaan herkennen die je helpen om betere keuzes te maken over waar en wanneer te vissen.

5. Houd rekening met weer en tijd

Weersomstandigheden hebben een directe invloed op zowel de vissen als de toegankelijkheid van de vislocaties. Zo kunnen verschillende weertypes, zoals zonnige dagen of juist bewolkte omstandigheden, het gedrag van de vis beïnvloeden. Bijvoorbeeld, sommige vissoorten zijn actiever en voeden zich meer bij bepaalde weersomstandigheden.

Vissen bij zonsopgang of zonsondergang kan vaak productiever zijn, aangezien veel vissen actiever zijn tijdens deze overgangstijden. Het plannen van je vissessies rondom de getijden, met name het vissen tijdens opkomend of hoog tij.

6. Veiligheid eerst

De krachtige golven, sterke stromingen en het onvoorspelbare karakter van de zee vereisen dat vissers altijd alert en voorzichtig zijn. Het dragen van een passend reddingsvest of een drijfpak kan van levensbelang zijn.

7. Onderhoud je hengel

Spoel na elk gebruik je hengel af met zoet water om zout, zand en vuil te verwijderen, en let daarbij vooral op de geleideogen en de reelhouder. Controleer regelmatig op beschadigingen en houd schroefverbindingen en bewegende delen in goede staat. Dit voorkomt niet alleen schade en slijtage, maar zorgt er ook voor dat je hengel altijd klaar is voor gebruik.

8. Wees geduldig

Het vergt tijd en ervaring om de juiste technieken te leren, de ideale visplekken te vinden en te begrijpen hoe verschillende omgevingsfactoren de visactiviteit beïnvloeden. Geduld betekent ook het accepteren dat niet elke visdag succesvol zal zijn. Het is belangrijk om te genieten van de ervaring en de natuur, ongeacht de vangst van de dag. Door geduldig te zijn, verbeter je niet alleen je vistechnieken, maar vergroot je ook de waardering voor de sport en de omgeving.

9. Blijf leren en aanpassen

De vissen zijn constant in verandering, en wat vandaag werkt, is morgen misschien niet meer effectief. Door open te staan voor nieuwe technieken, verschillende soorten aas en kunstaas te proberen, en te experimenteren met verschillende werpmethoden, kun je je aanpassen aan de veranderende omstandigheden en je kansen op een succesvolle vangst vergroten. Blijf ook op de hoogte van de laatste trends en innovaties in surfvismateriaal en -technieken.

Veel gestelde vragen

Conclusie

Bij het kiezen van een surfhengel voor effectief vissen is kwaliteit van essentieel belang. Het gebruik van een middelmatige hengel is geen optie als je streeft naar het vergroten van je vangst en het verbeteren van je visvaardigheden.

Surfhengels spelen een cruciale rol in het succesvol vissen onder uiteenlopende omstandigheden, daarom is het belangrijk om een weloverwogen keuze te maken. Een goede surfhengel moet niet alleen bestand zijn tegen de krachtige zeeomstandigheden, maar ook passen bij jouw visstijl en de soorten die je wilt vangen.

Neem de tijd om verschillende surfhengels te testen en ontdek welke het beste aansluit bij jouw behoeften en visstijl. Elke surfhengel die besproken is, biedt specifieke voordelen die gerichter vissen mogelijk maken en je kansen op een succesvolle vangst kunnen vergroten.

De keuze is nu aan jou. Door zorgvuldig te selecteren en de juiste surfhengel te kiezen, zet je een grote stap naar meer succes en plezier in je surfvisavonturen.

Wat is jouw favoriete surfhengel?

Verdere lectuur op vissenfluisteraar.com: Probeer andere soorten hengels en bekijk meer van mijn beoordelingen van de beste surfhengels en visgereedschap.

Schrijfproces:

Onze beoordelingen worden gemaakt door een team van experts voordat ze worden geschreven en komen voort uit echte vangservaringen. Lees hier ons schrijfproces.

Sommige links in dit artikel kunnen affiliate links zijn, die ons een vergoeding kunnen bieden zonder kosten voor jou als je besluit een betaald plan aan te schaffen. Dit zijn producten die we persoonlijk hebben gebruikt en waarachter we staan. Deze site is niet bedoeld om financieel advies te geven. U kunt onze affiliate disclosure lezen in ons privacybeleid.

Milan Hof

Milan Hof

Articles: 242
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties.